Käsitöiden kertomaa

Viime tiistaina kokoushuone Peimarin täytti iloinen puheenpulputus, kun innokkaat käsityöihmiset muistelivat käsitöitään. Monille se ensimmäinen käsityömuisto liittyi kouluun – patalapun virkkaamiseen, ruokaliinaan ompelemiseen tai sukan neulomiseen. Kaikilla rakkaus käsitöihin ei ole syttynyt sillä ensimmäisellä silmäyksellä, mutta jossain vaiheessa ovat käsityöt vieneet mennessään.

Paikalla olleet muistelivat, mitä kaikkea on tullut vuosien varrella kokeiltua. Uskomaton lista niistä syntyikin! On ommeltu, neulottu, kudottu, kirjottu, nyplätty, valmistettu haarukkapitsiä, tehty rottinkitöitä ja pajutöitä, maalattu posliinia… Taitavissa käsissä on syntynyt niin lastenvaatteita kuin kansallispukuja, lakananpitsejä ja sängynpeitteitä kaikista villasukkapareista puhumattakaan!

Ja ihmekös se, että valmista on syntynyt. Yksi kertoi tehneensä käsitöitä junassa työmatkalla Turkuun, toinen sanoo käyttäneensä yövuoron hiljaiset hetket käsitöiden tekoon. Monet tarttuvat käsityöhön television ääressä ja useimmilla käsityö on aina mukana matkalla. Ehkä sitä ei tule tehtyä pistoakaan, mutta mukaan työ pitää ottaa! Kaiken varalta.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s